Denna sommar blev inte som man hade tänkt sig precis, och egentligen gör det ingenting. Jag och familjen har helt enkelt gjort om flygbiljettsbudgeten till bilresebudget, och med fullastat bagageutrymme kommer resan så småningom gå mot Österrike.

I och med denna helomvändning så såg vi behov av att bilen utrustades med lite nya attiraljer. Vi lade fokus på skaffa extraljus till bilen så att vi kan känna oss säkra ute på de slingrande europeiska vägarna. Vi installerade även en backkamera för att vara på säkra sidan när vi kör in och ut på campingplatser utmed resans gång. Vi valde ett system av typen trådlös och installationen var därför extremt enkel (till och med för en sån otekniskt lagd själ som jag själv). Vi var noga med att både extraljus och backkamera hade hög kapslingsklass och därmed tål en rejäl skvätt regn, om det skulle visa sig att vädret inte var på vår sida under detta äventyr.

Kompletterande ljus

Utöver dessa inhandlades även en mindre ljusramp som komplement till de runda ljusen. Denna satte vi, enligt rekommendation från Ljusgiganten.se, bakom grillen på bilen. Vi har bara testkört den här ute på våran landsväg, men vi var alla grymt imponerade av såväl räckvidd som bredd.

För mörka nätter i tält skaffade vi ett par ficklampor av version mindre. Dessa passar framför allt barnen som tycker just mörker är lite läskigt. Så nu är vi, från liten till stor, människa till maskin, redo att anta detta äventyr som vi döpt till Österrike 2020.