Ett upplyft inför kommande tripp

Denna sommar blev inte som man hade tänkt sig precis, och egentligen gör det ingenting. Jag och familjen har helt enkelt gjort om flygbiljettsbudgeten till bilresebudget, och med fullastat bagageutrymme kommer resan så småningom gå mot Österrike.

I och med denna helomvändning så såg vi behov av att bilen utrustades med lite nya attiraljer. Vi lade fokus på skaffa extraljus till bilen så att vi kan känna oss säkra ute på de slingrande europeiska vägarna. Vi installerade även en backkamera för att vara på säkra sidan när vi kör in och ut på campingplatser utmed resans gång. Vi valde ett system av typen trådlös och installationen var därför extremt enkel (till och med för en sån otekniskt lagd själ som jag själv). Vi var noga med att både extraljus och backkamera hade hög kapslingsklass och därmed tål en rejäl skvätt regn, om det skulle visa sig att vädret inte var på vår sida under detta äventyr.

Kompletterande ljus

Utöver dessa inhandlades även en mindre ljusramp som komplement till de runda ljusen. Denna satte vi, enligt rekommendation från Ljusgiganten.se, bakom grillen på bilen. Vi har bara testkört den här ute på våran landsväg, men vi var alla grymt imponerade av såväl räckvidd som bredd.

För mörka nätter i tält skaffade vi ett par ficklampor av version mindre. Dessa passar framför allt barnen som tycker just mörker är lite läskigt. Så nu är vi, från liten till stor, människa till maskin, redo att anta detta äventyr som vi döpt till Österrike 2020.

Grekland är mitt “riktiga” hem

Om jag fick äta EN SAK för resten av mitt liv så skulle det vara souvlaki med extra tzatziki. Jag älskar allt som har med Grekland att göra och jag kan inte ens räkna hur många gånger jag har varit där. Men i och med att jag kan landet så har jag också valt att inte åka dit nu när läget är som det är i världen.

Med detta sagt kan det dröja ett tag till innan jag får mig en äkta souvlaki igen, och vad passar sig då inte bättre än att jag slänger ihop en egen maträtt med grekisk inspiration och känsla? De senaste dagarna har jag spenderat letandes efter det bästa receptet på souvlaki och det bästa sättet att göra frappe på (den grekiska kalla kaffen som är så grymt god).

I övrigt har jag använt mig av olika träpärlor för att göra mig en egen koboloi (radband), som jag kan sitta och leka med när jag sitter och suger på min iskaffe.

/Julia